Με προκλητικό τρόπο συνεχίζει να συμπεριφέρεται δημοσίως ο καταδικασμένος να διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νεοναζί, Γιάννης Λαγός. Ο Λαγός, που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη, όρισε επικεφαλής ομάδας δικηγόρων έναν επίσης νεοναζί Ιταλό δικηγόρο, τον Κάρλο Ταορμίνα, προκειμένου να προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση της καταδίκης του.
Κι αμέσως μετά απηύθυνε δημόσιες απειλές και ύβρεις προς τους δικαστές και ιδίως στην πρόεδρο του δικαστηρίου!
“Το όνομά του θα γίνει εφιάλτης στους επίορκους δικαστές. Την καλησπέρα μου στην κ. Λεπενιώτη”, ανέφερε στα social media, με περίσσιο θράσος.
Ο νεοναζί Ιταλός δικηγόρος και πολιτικός θα τεθεί επικεφαλής της νομικής ομάδας του Ευρωβουλευτή που κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.Ο Ταορμίνα στη δικηγορική του καριέρα έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υπεράσπιση του ναζί εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε, ενόχου για τη σφαγή αμάχων στο Αρντεατίνε.
Στις αρχές της χιλιετίας υπερασπίστηκε τον «πατέρα» του ιταλικού νεοφασισμού, Φράνκο Φρέντα, και την πολιτική κίνηση «Εθνικό Μέτωπο» (Fronte Nazionale).
Από τις πιο πρόσφατες υποθέσεις, ξεχωρίζει η υπεράσπιση του καραμπινιέρι Μάριο Πλακανίκα, κατηγορούμενου για τον φόνο του Κάρλο Τζουλιάνι.
Στην πολιτική του σταδιοδρομία, από το 1996 μέχρι το 2007 συντάχθηκε με το «Forza Italia» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ το 2016 δήλωσε την υποστήριξή του στο «Κίνημα των Πέντε Αστέρων».Δίνοντας το πρώτο «στίγμα» της ιδεολογικής τοποθέτησης που θα ακολουθήσει για την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγό, δήλωσε στη σελίδα της νεοφυούς «Ελληνικής Λαϊκής Συνείδησης»:
«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, υπάρχουν πολιτικές δίκες. Αυτές οι δίκες σύμφωνα με τη λογική των “πολιτικά ορθών” πλήττουν άνδρες και γυναίκες που έχουν μια χριστιανική οπτική για την κοινωνία. Αν η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, αν ήταν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων ή αν αποτελούταν από μαρξιστές, δεν θα ήταν σε δίκη σήμερα. Τα ανώτατα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα , ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το έλλειμμα δικαιοσύνης».